Gastspreker Fountainheads laat publiek prettig ongerust achter na dynamische trend & innovatie sessie

De gastsprekers van Fountainheads gaven een trend en innovatiesessie op de relatiedag van OTIB – OOM – A+O Metalektro Noord Oost Nederland. De keynote van de trendverkenners Wim van Rooijen en Jan-Henk Bouman is in zijn geheel opgenomen en hier terug te kijken. Ze vlogen langs onderwerpen als blockchain, kunstmatige intelligentie, 3d printing. En ook gingen ze Gluren bij de Buren. Want hebben we met elkaar niet teveel focus waardoor we de snelle ontwikkelingen buiten ons gezichtsveld niet zien? Ze noemen zichzelf geen futuroloog of trendwatcher. Een trendverkenner kijkt wat er nu aan de hand is en dat is veel. Dus hoogste tijd vinden de Fountainheads om zelf aan de slag te gaan als trendverkenner. Creëer functieloze tijd zodat je op pad kunt gaan om te ontdekken wat voor jou van belang is. Ga op pad met de vragen; What’s the job to be done? en In what business are you really in?

De sessie duurt 45 minuten en de rest van de tijd ging het tweetal in gesprek met de zaal.

We hebben beloofd om zowel de sessie als de presentatie te delen. En nog een paar linkjes voor meer informatie over onderwerpen die in het interactie deel naar voren zijn gekomen. Al deze input tref je hieronder aan.

Fountainheads Wake Up Call september 2019 from Wim van Rooijen

Hoe ons monetaire systeem in elkaar stort:
Ronald Heister spreekt met drie financieel analysten over de economische crisis die momenteel losbarst: Voormalig bestuurder van de Nederlandse Bank, Lex Hoogduin, bestsellerauteur Eric Mecking, en schrijver en econoom Sander Boon. Wat betekent dit voor u? Wat kunt u doen?

Hoe krijgen we monetaire diversiteit voor een weerbare lokale economie?
Dit lecture van Bernard Lietaer geeft inzicht.

Blijf op de hoogte van onze publicatie via onze LinkedIn profielen:
Jan-Henk Bouman
Wim van Rooijen