Fountainheads – Inspirerende gastspreker inhuren

Inspirerende gastsprekers die jouw zaal of online omgeving graag 'in de fik zetten'
Trendverkenners - Innovatieversnellers - Inspirerende sprekers

Innovatie- en trendsessies

Posted on 02 jun 2017 0 comments

Fountainheads als gastpreker

Fountainheads als gastpreker

een belevenis op zich

De inmiddels fameuze Wake-Up Call geeft inzicht in de komende trends en een niet alledaagse kijk in de toekomst. Het resultaat; prettig ongerust met veel verwondering. De gastsprekers van Fountainheads scoren altijd hoge cijfers!

  Fountainheads voor Ondernemers

  Fountainheads voor Ondernemers

  Leer van andere ondernemers

  Ondernemer zijn in dit tijdperk valt niet mee. De gastsprekers van Fountainheads bieden hulp en leren ondernemers anders naar hun eigen toekomst kijken. Ondernemers verkennen samen de toekomst op zoek naar kansen.

   Fountainheads voor Ondernemingen

   Fountainheads voor Ondernemingen

   Benut je verborgen potentieel

   Vind jouw potentiële innovatiekracht met het traject 'Van Wake-Up Call naar BackCasting'. Wend je verborgen potentieel aan om een toekomstbestendige organisatie te bouwen.

    Fountainheads voor Events

    Fountainheads voor Events

    Voor meer spanning en dynamiek

    Een event waarbij de nieuwsgierigheid van de bezoeker centraal staat en niet het verhaal van de spreker. Dynamiek door; Pauzeloos programmeren, 'the freedom of the feet', je mist meer dan je mee kunt maken.

     Lees hier alles over ons als gastsprekers


     De Innovatie- & Trendsessies geven ondernemers een niet alledaagse kijk in de toekomst.

     De gemiddelde levensduur voor een bedrijf is nog maar 15 jaar en dat wordt steeds korter. Stilstand betekent al gauw einde oefening. Je moet je bedrijf dus continu aanpassen aan de veranderende omgeving. Maar hoe? En in welke richting? Deze en andere vraagstukken staan centraal tijdens de Inspirerende Dialogen en Wake-Up Call van de Fountainheads.

     Wake-up Call
     een niet alledaagse kijk in de toekomst.

     De Wake up Call van Fountainheads geven ondernemers een niet alledaagse kijk in de toekomst. De Wake-up Call is bedoeld om de ogen te openen, te verwonderen en te verrassen Dit bereiken de Fountainheads door in een sneltreinvaart een altijd actueel overzicht te geven over uiteenlopende trends en bewegingen; Waarom is innoveren belangrijk? Wat zijn de trends? Hoe pak je innovatie aan? Wat zijn de kansen van de open-source beweging? Wat is de toekomst van de deel-economie? De Fountainheads geven een enorme inspiratieboost. De bezoekers ervaren de dynamiek en energie van de sprekers en de ze verlaten enigszins gedesoriënteerd en prettig ongerust de bijeenkomst.

     De Wake Up Call kan ingezet worden als infotainment voor uiteenlopende business-events.

     Maar informatie wordt pas wijsheid als je er tijd, energie, aandacht en intentie aan toevoegt.

     Inspirerende Dialoog
     een boost voor jouw innovatie

     Wat zeggen anderen:

     Inspirerende Dialogen
     Sinds 2012 organiseren de Fountainheads ondernemers- en CEO-sessies. Dit zijn programma’s om ondernemers te helpen een beter inzicht te krijgen in de noodzaak van innovatie en de komende trends die invloed hebben op innovatiekansen. Ondernemers ontmoeten elkaar vaak wel op BusinessClub-avonden en bij congressen maar daar is niet altijd tijd om het kennisniveau bij te spijkeren of echt met elkaar een diepere dialoog aan te gaan.

     Wat evolutie is voor de natuur, is innovatie voor het bedrijfsleven.

     En dit is precies waar de Fountainheads op inspelen. De ondernemers- en CEO-sessies zijn gericht op het delen van inspiratie, kennis, ervaring en inzichten en daar de dialoog over aan te gaan. Je deelt je eigen ervaring en kennis en zelf leer je van anderen zodat je als ondernemer sneller de juiste keuzes kunt maken voor de uitdagingen die je altijd nog voor je hebt.

     Fountainheads neemt ondernemers op verschillende manieren mee naar de toekomst. Het zijn namelijk niet de grootste en de sterkste of de meest intelligente organis(aties)(men) die overleven maar diegenen die zich het snelst en het best aanpassen aan de (nieuwe) omstandigheden of veranderingen. Het credo van Fountainheads is: Adapt or Die!

     Wil je ook een inspiratieboost? Neem contact met ons op

     Leer jij vanuit de toekomst of vanuit het verleden? Met de Inspirerende Dialoog leren ondernemers van de toekomst en van elkaar. Ondernemers, uit verschillende sectoren, gaan met elkaar de verdieping zoeken op de trends die gaande zijn en het belang van innovatie voor hun markt en bedrijf. De kracht zit erin dat er gewerkt met kleine groepen van maximaal 10-12 ondernemers. Kansen worden gezocht en valkuilen worden ontweken. Het programma bestaat uit een serie van vier sessies per jaar met steeds dezelfde groep ondernemers. Hierdoor ontstaat vertrouwen in elkaar en komt er maximale dynamiek los.  ‘Word geen dodo, maar een vlinder’ is de kop van dit artikel over de Inspirerende Dialoog in ondernemersblad ‘Ambitie’.

     Ik ben vandaag enorm geprikkeld. Dit helpt enorm om out-of-the-box te denken en los te komen van je bedrijf en branche.

     Inspirerende Dialoog Ambitie

     BackCasting 2025
     BackCasting 2025 – jouw markt in 2025

     Durf jij de uitdaging aan te gaan om terug te kijken vanuit 2025 op de huidige tijd? Waar sta je dan als ondernemer? Welke trends en beweging zijn doorgebroken? Welke positie heb je in welke markten? Presenteer je bedrijf alsof het al 2025 is in zo’n 20-25 minuten aan een groep ondernemers en studenten die jou verder gaan helpen met ideeën en inspiratie. Daarna gaat de groep uit elkaar in drie groepen. Er is een groepje die gaat zoeken naar extra kansen, er is een groep die toetst hoe goed de bewijslast is en ‘advocaat van de duivel’ speelt en er is nog een groep die gaat ‘freewheelen’ en een vrije opdracht heeft. De studenten tenslotte toetsen de businesscase aan de hand van de beleving vanuit hun generatie. Alle groepen presenteren hun bevindingen kort terug aan de ondernemer en zo komt er een soort 360graden inzicht uit waar iedereen wat aan heeft. Iedere deelnemers krijgt zelf veel inzicht in wat de trends nou echt voor branches zullen betekenen. Het zorgt voor persoonlijke groei en ook voor het besef hoe je dit binnen je eigen dagelijkse praktijk kan inbrengen

     Wil je ook een inspiratieboost? Neem contact met ons op

     In januari 2012 werden de eerste CEO-trendsessies georganiseerd in Amersfoort. De CEO’s van Raet tot Agis en van Regardz tot Besseling, gaven Fountainheads alleen maar 4 en 5 sterren als waardering, op een schaal van 5. Inmiddels zijn er al meer dan honderd CEO’s en MD’s geïnspireerd geraakt en begeleiden we een aantal groepen met CEO”s middels de ‘Inspirerende Dialoogsessies’. De Fountainheads spreken zo’n 150x per jaar voor bedrijfskringen en ondernemersverenigingen, op beurzen en congressen maar ook interne sessies voor bedrijven.

     Vragen? Live Chat

     0000