Fountainheads –  Inspirerende gastspreker inhuren

Inspirerende gastsprekers die jouw zaal of online omgeving graag 'in de fik zetten'
Trendverkenners - Innovatieversnellers - Inspirerende sprekers

NOOIT NORMAAL!

Posted on 23 mrt 2017 Reacties uitgeschakeld voor NOOIT NORMAAL!

Onze nieuwe sessie; Nooit normaal! – Online – Hybride – Offline

Hoe gaan we om met het nieuwe normaal? De boodschap is: er is helemaal geen normaal! En dat betekent: werk aan de winkel voor ondernemende mensen: ‘Is er wel het nieuwe normaal? Nee, want het is nooit normaal’

Jan-Henk Bouman en Wim van Rooijen de trendverkenners en gastsprekers van Fountainheads hebben een nieuwe sessie ontwikkelt. Op hun welbekende energieke wijze nemen ze de kijker/ het publiek in sneltreinvaart mee in een actueel overzicht over uiteenlopende ontwikkelingen en bewegingen. Daarin worden technologische, sociale, maatschappelijke en economische trends onder de loupe genomen.Inspiratie, verbeelding en praktische handvatten

Herinner je dat moment nog? Dat moment dat je denkt dat alles op rolletjes loopt. Je leeft in een wondere wereld van groeiende omzet en mooie winstcijfers. De organisatie waar je werkt loopt gesmeerd. Het gaat allemaal geweldig en je hebt er samen met je collega’s nog nooit zo goed voorgestaan. Geen vuiltje aan de lucht. Alles is zo heerlijk rustig en volkomen normaal. Maar terwijl jij in deze droomwereld verblijft gebeurt er om je heen van alles en sta je bijvoorbeeld ineens totaal onverwacht midden in een immense gezondheidscrisis of ’struikel’ je van de ene in de andere geopolitieke en economische crisis.

De actuele ontwikkelingen wachten niet op dromers, slaapkoppen, snoozers en mensen die denken dat alles bij het ‘oude normaal’ blijft. Er bestaat niet zoiets als normaal. Geen ‘oud normaal’. Geen ‘nieuw’ normaal’ of ‘tijdelijk abnormaal’. We willen het niet graag zien en horen maar alles om ons heen verandert continue. Voor iedereen. Zichtbaar of ogenschijnlijk onzichtbaar. Tergend langzaam of juist ongekend snel. Aangekondigd of totaal onverwacht.

Er is maar één constante:

Nieuwe vormen van leren, kennis delen en een hoog adaptief vermogen zijn nodig om organisaties en bedrijven maar ook de samenleving voortdurend voor te bereiden op de toekomst.

Trendverkenners* Jan-Henk Bouman en Wim van Rooijen, schudden je verbaal wakker en zorgen er voor dat je ‘adaptieve genen’ worden geprikkeld door in een sneltreinvaart een actueel overzicht te geven over uiteenlopende ontwikkelingen en bewegingen. Wat zijn de technologische, sociale, maatschappelijke, geopolitieke en economische trends in jouw markt en omgeving? Waarom is je snel aanpassen en innoveren nu belangrijker dan ooit?

En misschien wel de belangrijkste vraag: In welke business zit je eigenlijk? Wat is de kern van je product of dienst?
Met de antwoorden en inzichten kun je op zoek naar de betekenis voor je onderneming of organisatie. Hoe richt je die toekomstbestendig en gericht op kansen en nieuwe mogelijkheden in?

Hoe gaan andere sectoren om met verandering en wat kun je daar van leren? Waarom zou je regelmatig moeten ‘Gluren bij de Buren’ of Struinen in de Tuinen? Met wie kun je samenwerken aan innovatie? De Fountainheads halen de turbulente wereld om je heen naar binnen en geven je inspiratie om een boost te geven aan adaptief vermogen van jouw organisatie.

Waarom zou je zelf een Trendverkenner moeten worden en structureel ‘Functieloze-tijd’ moeten plannen? `En hoe doe je dat?We doen niet aan toekomstvoorspellingen maar onze verhalen bewijzen al 10 jaar wel een ‘voorspellende waarde’ in zich te hebben.

Na ‘Adapt or Die’, ‘UIT! BEDWANG’, ‘You Snooze You Lose’ is ‘(N)OOIT! Normaal?’ niet alleen een nieuw verhaal maar ook een nieuwe vorm. Bouman en Van Rooijen spelen elkaar op een energieke manier de bal toe, snijden elkaar de pas af, vullen elkaar aan en stuiteren energiek samen op het podium. Het effect van deze aanpak? Het publiek ontvangt een enorme inspiratieboost, ervaart de dynamiek en energie van de sprekers en is na de presentatie enigszins gedesoriënteerd en ‘prettig ongerust’.

* niet te verwarren met futurologen, futuristen, trendwatchers, waarzeggers, handlezers en Tarrot-kaarten leggers.

Wat kunnen onze gastsprekers voor je doen?

We helpen je graag jouw event of bijeenkomst, online, hybride of offline op een prikkelende manier in te vullen. Jouw ideeën gekoppeld aan onze ervaring en creativiteit staan garant voor een bijzondere ervaring bij jouw bezoekers en deelnemers. De ervaring leert dat onze Wake-Up veel stof tot nadenken oplevert en nieuwe inzichten voor de toekomst.


Vragen? Live Chat

0000