Masterclass van Trendverkennen tot Backcasten

Backcasting 2032: Ontgrendel het potentieel van jezelf en je organisatie

Herken je dat je na een inspirerend event enthousiast bent geworden en dingen anders aan wil pakken? Maar dat je op kantoor toch gewoon weer overgaat op de orde van de dag door drukte of omdat je niet weet waar je moet beginnen? De uitdagingen waar we voor staan zijn overweldigend. De urgentie om over te gaan tot actie is daarom groot.

Forecasting doet bijna elk bedrijf. Meestal in het najaar moet je de doelstellingen en het budget voor het jaar daarop inschatten. Je kijkt naar de cijfers van de voorgaande jaren, je doet daar een plus op en rammelt wat aan je excelsheet en voila.Forecasten is een ‘speeltje uit het verleden en die werken niet meer voor de toekomst’. Bij Backcasting begin je met een stip op de horizon te zetten, een lonkend perspectief, een ‘nieuw’ normaal. Een perspectief waar je zelf blij van wordt. Je hebt bereikt wat je wilde bereiken? Het is 2032. Je hebt de toekomst naar je hand gezet. Hoe zou het er dan uitzien? Welke hobbels en obstakels heb je genomen om hier te komen waar je nu bent. Welke trends hebben doorgezet en hoe heb je daar op ingespeeld en gebruik van gemaakt.


Met drie modules bereiden we je voor om te kunnen gaan BackCasten. We zorgen ervoor dat je je gebaande paden kunt verlaten en gaat onderzoeken wat buiten je zicht ligt wat wel belangrijk is om binnen je zicht te hebben. We dagen je uit om de scenarioschrijver van je eigen sciencefiction-film te worden.

Module 1: De geschiedenis van de toekomst

Wie zijn geschiedenis niet kent is gedoemd hem te herhalen. Je kunt dus maar beter leren van de fouten van anderen, want je hebt niet voldoende tijd ze allemaal zelf te maken.

Module 2: De gereedschapskist van een Trendverkenner

De toekomst voorspellen is onmogelijk. De beste manier om haar te kunnen beïnvloeden is om haar zelf te creëren. Een kristallen bol, tarotkaarten, handlijnen. Je kunt er uren naar kijken maar om de toekomst te kunnen voorspellen zullen deze instrumenten niet helpen. Welke methodieken zijn beschikbaar en wél waardevol om trends en ontwikkelingen in het heden te spotten. Welke past bij jouw manier van werken? En welke belemmeringen van ons bedrieglijke brein zitten ons bij het gebruik van het nieuwe gereedschap in de weg? Hoe reframen we dat?

Module 3: Succesvolle innovatiemodellen en 16 valkuilen

We putten in deze sessie onder meer uit een bloemlezing van verschillende theorieën. We bestuderen succesvolle individuen bedrijven en organisaties. Met deze theorieën en modellen krijg je handvatten om je eigen toekomst te beïnvloeden. Een belangrijk deel van deze derde Inspirerende Dialoog sessie is ingeruimd voor de theorie en achtergrond van het spektakelstuk: Het Fountainheads Backcasting model.

Module 4: Welkom in 2032

Forecasting doet bijna elk bedrijf. Meestal in het najaar moet je de doelstellingen en het budget voor het jaar daarop inschatten. Je kijkt naar de cijfers van de voorgaande jaren, je doet daar een plus op en rammelt wat aan je excelsheet en voila.

Forecasten is een ‘speeltje uit het verleden en die werken niet meer voor de toekomst’. Bij Backcasting begin je met een stip op de horizon te zetten, een lonkend perspectief, een ‘nieuw’ normaal. Een perspectief waar je zelf blij van wordt. Je hebt bereikt wat je wilde bereiken? Het is 2032. Je hebt de toekomst naar je hand gezet. Hoe zou het er dan uitzien? Welke hobbels en obstakels heb je genomen om hier te komen waar je nu bent. Welke trends hebben doorgezet en hoe heb je daar op ingespeeld en gebruik van gemaakt.

Klantcase
Graag presenteren we deze klantcase om de kracht van Masterclass-serie te laten zien.


We hebben net onze Masterclass Serie “Van Trendverkennen naar Backcasten” afgerond bij TVVL Young
.

We zijn van het nu naar 2032 gevlogen en we zijn ook weer geland maar wel met een rugzak vol nieuwe inzichten. We noemen dat BackCasten. We dagen uit om je eigen sciencefiction-schrijver te worden van je eigen sciencefiction-film.

4 Masterclasses
9 Deelnemers
3 Teams

Afgelopen weken hebben we negen ondernemende mensen uit de Installatie-branche in vier masterclasses geleerd om inspiratie om te zetten naar doen, om anders te leren kijken, om duurzaam je gedrag te verandering en om verbonden raken met de wereld om je heen die zo snel verandert. Een traject om los te komen van het dag dagelijkse. Er gebeurt zoveel meer dan alleen #CHATGPT.

Het wordt steeds urgenter om buiten de gebaande paden te kijken en te bewegen. En daar helpen we bij Fountainheads ondernemende mensen sinds 2012 bij. Wil je weten wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Ik maak graag een afspraak met je om de mogelijkheden te bespreken.

Op LinkedIn kregen we mooie reviews van de deelnemers:

Marieke Rouvoet van TVVL droef zorg voor de organisatie binnen de verenging. Dit was zij op haar op LinkedIn deelde.


h4 style=”text-align: left;”>We helpen je graag verder met onze inspiratieOnze gastsprekers helpen je graag jouw event of bijeenkomst, online, offline of hybride, op een prikkelende manier in te vullen. Jouw ideeën gekoppeld aan onze ervaring en creativiteit staan garant voor een bijzondere ervaring bij jouw bezoekers en deelnemers. De ervaring leert dat onze Wake-Up veel stof tot nadenken geeft en nieuwe inzichten voor de toekomst oplevert.